I still haven't found what Im looking for

En sak som är säker är att jag är glad för det som hände innan jag åkte. Jag vet inte hur jag hade klarat att vara här uppe annars. Ett distansförhållande är något som jag aldrig har varit mycket för och kommer aldrig att vara för. Jag har varit med om folk som har haft distans förhållande, hur de har kämpat, hur de har försökt att få det att fungera. Jag säger inte att det inte fungerar och drar alla över ett sträck. Men för många är det jobbigt. Särskillt om man ska upp och säsongsjobba. Det är ett helt annat liv än hemma, man lever annorlunda, ser på saker annorlunda. Ingenting är som hemma. Man utvecklas åt två olika håll. Svartsjukan är svår att undvika och man har svårt att hålla koll på varandra. Men samtidigt ett förhållande bygger på tillit och kan man inte lita på varandra tycker jag man borde ta sig en frågeställare och fråga sig själv om det verkligen är rätt. Jag vet att om jag hade haft ett förhållande nu hade jag mått hur dåligt som helst, jag hade haft hemlängtan utan dess like. Jag har helt enkelt inte hittat den rätta än. Men den kommer!

Godnatt!

Dagen lider mot sitt slut och det är alldeles strax dags att lägga sig i sängen för att sova. Jobbade P-mat idag ( personallunch). Idag var en dag som var helt olik alla de andra dagarna i personalmatsalen. Denna dagen var det faktiskt riktigt mycket att göra, det var en riktig rusch. Det har det inte varit på riktigt länge. Kanske pga att det var god mat, efetrlängtad mat. Fläskkareé, brunsås och potatis. Så denna dagen gick riktigt fort. Inga bränsår, där ljög jag. Alltid lyckas jag på något sätt bränna mig eller på annat sätt skada mig. Kanske för att jag omedvetet vill märka mig med minnen från stöten för resten av mitt liv. Dock kommer jag kanske inte vara lika snygg om jag ska fortsätta i denna stilen. Kansk borde satsa på ett bränmärks tatuering istället??
*
Kvällen spenderades med 4h prat i köket. Helt ofattbart. Kändes som vi högst satt där i 1h men icke. Idén till personalfesten om 1,5 vecka är färdig. Vi har färdigt vad vi ska vara utklädda till. Temat är rymd men vad vi ska vara utklädda till kan jag tyvärr inte avslöja men ni får gärna gissa. Färgen ska vara svart.
Godnatt!

En ny tatuering kanske?

Är fruktansvärt sugen på att göra en ny tatuering men frågan är bara när och vad. Tror jag har bestämt mig för vingar på skuldrorna.
Dock större och andra vingar.


Godmorgon!

Godmorgon! Ännu en ny dag och dags för jobb. Denna dagen blir inte allt för jobbig. Börjar 11 och slutar 15.00 så ska inte klaga. Gårdagen var toppen. Skidåkandet blir bara roligare och roligare och känns som jag börjar få tillbaka tekniken, att det kan sitta i efter 6 år. Så för er som tycker att jag ska fortsätta åka snowboard kommer jag tyvärr göra besvikna. Skidåkandet lockar allt mer just nu och det känns mer aktuellt men givetvis tänker jag fortsätta åka snowboard också! Så idag efter jobbet ska jag, Johanna, Sussie och Sabina gå och kolla på både snowboard och skidor så förhoppningsvis är jag ägare av ett par nya skidor när länen kommer. Känns great.
*
Att leva som säsongare tar på kroppen. Man blir otränad om man inte envisas med att gå till det lilla gymmet vi har tillgång till och detta bidrar till ökning av vikten och givetvis är det inte bara att man inte tränar utan mängden alkohol, kostvanor, brust på sömn ..... listan kan bli oändlig. Därför har jag bestämt mig för att se övermitt liv. Så det inte slutar med att jag kommer hem tjock om en kötbulle. Vore inte så kul tycker jag inte. Så igår var det ännu en ny start på mitt liv. Ni som känner mig vet att jag har haft några sådana starter genom åren och om de har föjlts bar eller dåligt behöver jag nog inte tilllägga här. Men Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för att så småningom gå till jobbet. Ha en underbar dag!
Over and out!

Vad händer när livet kommer i fatt oss?

Vad händer när verkligheten och livet kommer ifatt oss? Då vi är tvugna att ta tag i våra problem och stå för konsekvenserna? När vi märker att livet bara springer ifrån oss utan att vi lever det fullt ut? Livet har en tendens att passera med framspolnings knappen, innan vi hinner reagera är det en ny dag. Det bli återigen en ny måndag efter ny måndag. Att vakna upp och inse att man inte längre orkar, en enda människa har sårat en så pass att man inte ens klarar av det enklaste i ens vardag längre som att äta, sova ....... Känns som vissa där hemma skulle behöva mig just nu. Även om jag är 50 mil bort så är det ingen skillnad från förut. Jag är fortfarande eran vän och finns alltid här i ur och skur och behöver ni råd eller bara prata av er är det bara att höra av er. När som helst.
*
Jag vill att ni alla lever livet, tar tag i de sakerna ni skjuter undan till en annan dag och gör det direkt. Var lite spontana och gör oväntande saker. Jag vill inte känna att när jag är 30 att jag missat en massa. Då vill jag känna att jag har gjort det jag velat och lärt mig en massa på vägen. Att vara säsongsjobbare är ett steg i den riktningen. För vissa kanske det inte känns som en så stor grej. Men jag var en sista som trodde att jag skulle åka iväg och jobba med tanke på hur svår hemlängtan och hur hemmakär jag är. Men jag klarar det galant. Jag har slutat att alltid försöka ha kontroll över allt, slutat vara så pedantiskt, slutat ha förutfattade meningar om folk. Nu förtiden tar jag en dag i taget. Här uppe är man inte så mycket för planering. Dagarna ändras konstant, det enda man inprincip följer är ens arbetschema. Men allt runtomkring ändras konstant.
*
Just nu funderar jag över hur sommaren ska se ut. Ska det bli en sommarsäsong eller återigen en sommar hemma i Ulricehamn på Bryggan? Delade känslor och delade tankar om detta... Vad ska du/n göra i sommar?
Tänkte att jag delar med mig lite av min morgonmusik här uppe i Stöten.
Over and out

Oflyt!

Gårdagskvällen blev ingen lugn kväll som det var tänkt. Saker och ting blir sällan som man tänkt sig här uppe. Spontanitet hör till vardagen. Jag hade bestämt mig för att det skulle bli en lugn hemmakväll men efter mycket tjat från Malins och Johannas sida fick jag till slut ge med mig och följa med upp till Tipi och tur var det för det var riktigt kul igår mycket dans, drickande för deras del och mycket skratt och socialitet. Efter gårdagens jobb så gjorde vi bakad potatis och skinkröra och till det ett glas vin. Mycket prat och lite gjort och klockan blev 22.30 och det var dags att bege sig upp mot måndagsklubben. Där var det bra drag och trubaduren spelade för fulla muggar. Stämningen var på topp. Något som skiljde sig mot andra gånger var att man riktigt kände hur alla riktigt var ute efter att hitta ett ragg. Blickar sändes hit och blickar sändes dit. Folk flörtade med varandra där och folk flörtade med varandra där. och någonstans mitt i allt var jag. Känns ibland som folk ser en mer eller mindre som ett objekt och inte som en levande varelse. Att ta ett steg bort från allt det här uppe hör inte till vardagligheterna, men den levnadstilen är så långt i bort från mina värderingar och mitt levnadsätt. Men det blir desto roligare att se allt och få höra alllt. Här uppe händer det en hel del. Folk sover mer än sällan i sina egna sängar och denna natten fick jag sova ensam då Johanna testade sängarna på "oktaverna".
*
Tisdagarna är alltid lika roliga för då kommer allt skvaller från måndagskvällen/natten fram. Mindre roligt för vissa som skäms över det som hände föregående kväll. Höjdpunkten på dagen är då man delar med sig av skvallret. Nästan gossip girl varning! =P Dagen har varit lugn idag. Har känt mig en aning deppig idag. Började med att jag vaknade med fruktansvärt ont i magen. När jag väl kommit upp ur sängen och gjort mig i ordning och äntligen kommit upp till jobbet märker jag att det inte finns någonting utav det varma. Inga prinskorvar upptagna, köttbullar, äggröra, ägg och bacon. Verkligen ingenting fanns. Till råga på det hade kvällspersonalen på något sätt lyckas spilla ut fil i kylen så det var bara att börja skura och hämta upp varor. Tiden är knapp på morgonen så det hinns knappt med några misstag, så det blev riktigt stressigt.
*
När buffén var ute och det varma var färdigt var det bara brödet som fattades och givetvis var även brödleveransen försenad. Varför ska det alltid vara så att när någonting strular ska verkligen allt strula. Jag tror inte ens jag behöver beskriva min dag för ni kan tänka er fortsättningen. Ingenting har gått som jag har velat idag och jag känner mig bara trött och grinig. Så ikväll blir det verkligen lugnt och det menar jag verkligen. Blir varma mackor, film och mys. och i morgon ska jag försöka ta tag i mitt liv. Känns som man säckar ihop här uppe och bara blir större och större så nu är det dags att börja röra på sig. Ta tag i träningen igen. I morgon är jag ledig så blir ännu en dag i backen. Kan hoppas på att jag har lite mer flyt i morgon så det inte slutar med brutna ben.
Saknar er alla!
Over and out!

Underbart!

Jag älskar livet här uppe i Sälen. Idag är jag ledig och har precis tagit av mig pjäxorna och sitter här i Bistron och kopplar av med en varm choklad efter en heldag i backen. Idag var jag och Johanna äntligen lediga tillsammans för första gången på jätte länge så vi tog tillfället i akt och gick ut till backarna för att åka skidor. Matsäck var en självklarhet. Varm oboy, grillad korv, kexchoklad och mer. Jag och Johanna klarade oss galant utan någon som helst vurpa eller tabbe, starkt från min sida som alltid på något sätt lyckas med det omöjliga. Och Mia idag kom jag inte på några som helst konstiga idéer som slutade med liggandes i backen kollandes på snön. Jag klarade mig galant.
*
Det har blivit varmare här uppe. Idag låg det på -8 och det är vi tacksamma för. Däremot har det snöat hela dagen så sikten har inte varit den bästa men tacka vet jag skidglasögon! Idag var första dagen på länge som jag kände att jag tagit på mig för mycket kläder och svettades. Det har inte hänt mig på länge och brukar inte höra till min vardag. Man lär sig hantera kylan och hur man ska klä sig på bästa möjliga sätt utan att frysa. Jag slipper känna ångesten över att jag inte tränar nu när jag är ute och åker i backarna. Så detta får bli till vana. Funderar på att köpa mig ett par skidor när lönen kommer. Blir nog inte snowboard ändå, skidor är inte så dumt ändå. Det gäller bara att hitta ett par pjäxor sm sitter skönt så man slipper kännas som blodet stannar i benen.
*
Även denna veckan är lugn. Det har ännu inte dragit igång. Däremot nästa vecka kan vi vänta oss 450 frukostgäster så det kommer bli skillnad. Sen är det full fart ända tills sportloven är slut. Idag är det måndag och givetvis måndagsklubben. Men till skillnad från vanliga måndagar så blir det lugnt för min del. Dels för jag har frukost i morgon men också för jag känner att jag hellre sparar mig tills på söndag då det blir HC!!! =) Det ser jag fram emot.
*
Nu är det dags för att kolla på en kamera jag eventuellt tänkt beställa. Inte för att min kamera som jag har är dålig utan mer för att det kan vara roligt att ha med sig en kamera även när man går ut! Har ni något tips får ni gärna dela med er.
Over and out!

Lyckligt lottad!

Jag kan inte annat säga än att jag är överlycklig just nu. Dels att Mia kommer upp till Sälen i morgon. Dock inte hit men till Tandådalen plus att jag är ledig sön-ons kan det bli bättre? Ibland är man lyckligt lottad och just nu känns det som jag har turen med mig på min sida. I början när jag kom hit tyckte jag att det var jätte jobbigt att vara hemifrån, dels att man var utan sina vänner och utan familjen plus tryggheten hemma. Men när man varit här uppe ett tag och man kommit in i vardagen, börjat jobba och kommit in i allting känns allt annorlunda. Det är sjukt vad fort man anpassar sig, saker som var helt naturliga här uppe är inte det hemma och vise versa. Det är två helt olika liv man lever och jag kan inte säga vilket liv som är bäst. Båda liven är bra på sitt sätt. hade man själv fått pussla ihop pusselbitarna och tagit lite därifrån och lite därifrån hade det varit super. Men tyvärr är inte livet så och tur är väl det. Då hade man inte uppskattat saker och ting lika mycket.
*
På tal om att uppskatta saker. Här uppskattar man små saker som att bara åka bil, komma utanför stöten, äta hemlagad mat, duscha i en varm dusch m,m. Listan kan bli oändlig. Jag har svårt att tänka mig hur livet kommer bli när jag kommer hem. Jag kommer vara förändrad, saker hemma kommer att ha förändrats. Men i grund och botten är allt desamma. En sak som jag är helt säker på är att jag kommer uppskatta allt där hemma betydligt mycket mer när jag kommer hem än vad jag gjorde när jag åkte. Just nu far tankarna i mitt huvud och jag är lite smått förvirrad. snart måste jag bestämma vad jag ska göra i sommar och ska jag vara ärlig har jag ingen som helst aning. Ska jag börja jobba som frisör igen eller fortsätta som servitris? eller börja jobba med något helt annat? Ska jag bo kvar i Ulricehamn och jobba kvar där eller flytta? Jobba en sommarsäsong i en sommarstad? finns hur många alternativ som helst och det känns som det är nu när man är ung, inte har någonting som binder sig hemma som man ska passa på att göra de sakerna. Så man inte sitter vid 40 års ålder och ångrar det man aldrig gjorde. Har ni några förlag får ni gärna skriva dem och skulle bli superglad om ni kommenterade ni som läser så jag vet vilka det är som följer min blogg!
*
Nu ska jag ta en varm dusch och sätta på en film sen. och i morgon kommer Mia. Känns hur bra som helst. Äntligen blir det verklighet!
Jag och Mia på bryggan i somras. Den kvällen vi aldrig glömmer!
Jag och Mia på vår Stockholms resa. Två blondiner i Stockholm kan bli farligt!

Bara 1 dag kvar

Idag ringde mobilen 05.30. Det kändes mindre lockande att stiga upp ur sin varma säng för att gå ut i -35 upp för den långa mördarbacken för att slutligen komma till jobbet. Med frusna ögonfransar, fruset hår och en isbeläggning på hela mig kom jag äntligen till jobbet. Där möttes jag av Ellinor som hade varit där sen 06.30 och redan hade förberett det kalla på frukostbuffén så det återstod bara att börja med det varma. Prinskorv, köttbullar, bacon, äggröra och ägg stod på listan. Kanske blir det även en mästerkock utav mig när jag kommer hem. Det är inte särskilt svårt att göra i ordning det varma till buffén. Äggröran köps färdig och ska bara in i ugnen, baconen steks i ugnen så varje gång man öppnar ugnen för att röra om så det får stekyta på båda sidorna känns det som man får ett ansiktslyft så när jag kommer hem kommer jag se 10 år yngre, härligt va??!! Men mest kärlek ger vi till prinskorvarna och köttbullarna som vi steker i det stora stekbordet. Eftersom vissa av oss är lite klena har Malin kommit på idén att linda i sig i kökshanddukar för att slippa stänket från fettet på stekbordet. Tanken har aldrig slagit henne att man kan använda lite mindre matfett! =P
*
Det är lugnt här nu på anläggningen, bara 17 hotellgäster men desto fler i stugorna. Frukosten var lugn idag, jag och Ellinor var lite sugna på att busa lite med kockarna och flytta runt sakerna i köket och fylla upp vatten i vattenbadet ända till kanten. Men vi tror inte att det hade varit så uppskattat så det får vänta tills slutet av säsongen, men det hade varit lite smått kul. På något sätt har vi frukost/bistro tjejer fått stämpeln att vara väldigt blåsta och blonda. Nog för att jag vet att jag kan stå för det när jag är trött och flummig men långt ifrån alltid. Så vi har börjat köra på den stilen och låter folk tro att vi är dummare än vad vi är, har blivit lite till en komisk grej. Det har blivit väldigt bra stämning med alla i köket och servis och det känns mer eller mindre som man är en större familj. Här uppe har man ingen annan så man söker sig till varandra för att finna trygghet.
*
Det har varit lugnt även i Bistron idag så i passade på att storstäda vilket behövdes så nu är det skinande rent och allt är påfyllt och ser rent och snyggt ut. Vi har fått en ny tävling i Bistron vilket inefattar " den som säljer mest snow Groose eller Snow coffe vinner en middag på lyan för två och det skulle inte sitta helt fel. ska ge järnet för att vinna! =)
*
Nu sitter jag i Bistron efter att ha slutat och bara tar det lugnt och dricker en varm chocklad och uppdaterar min blogg. Vi fick ett tråkigt besked i dag, Paulina och Janne ( första kocken) kommer och sluta och åka hem. Kanske är det, de bästa de kan göra nu när Paulina är gravid. Ingen mår bra utav att gå och må dåligt över sin livssituation. Men jag önskar dem all lycka och välgång och hoppas på att den nya frukostvärdinnan är en bra person! Ikväll blir det nog lugnt för min del. Trots att febern har lagt sig och att jag mår betydligt mycket bättre än jag gjort tidigare dagar är det nog inte riktigt värt att gå ut. Penicillinen har nog börjat värka och jag hoppas att infektionen har gått över. Men den som lever får se vad som händer.
*
Just nu är jag överlycklig över att Mia kommer upp och hälsar på mig i morgon. Har aldrig varit ifrån varandra så här länge så just nu lever jag på bara glädje! Ska bli superkul att träffa henne igen. Var en månad sen och 2 veckor sedan, tiden har verkligen gått fort. och det positiva är att det verkar vara lugnt nästa vecka är på anläggningen så hoppas på att vara ledig 2 dagar nästa vecka så jag kan träffa henne ordentligt, så vi kan leka av oss! Nu ska jag dra mig hemåt och laga ihop en god middag! =)
Jag och Malin!
Förfest på Senja 2
Jag och Peter
Over and out!

Hoffmaestro

Första gången jag hörde denna låten var i somras på en efterfest då en kille jag inte minns namnet på dansade hej vilt och fick till och med upp Carl att dansa. Inte illa säger jag. Numera hör man denna öåten överallt och den har blivit lite utav en Stöten låt. När denna låt kommer på, på backstage vet all personal vad osm gäller. Då är det full fart medvetslös! som jag brukar säga! =P

Pencillin!

Det verkar bli lugnt för mig framöver. När jag vaknade i morses kändes det som jag hade världens förkylning på gång. Gick upp halv sex i mores och började jobba vid halv sju. Frukosten gick riktigt bra. Allt varmt och det kalla var färdigt tio minuter innnan öppning, börjar få lite rutin nu. Verken i kroppen släppte inte. Så efter dagens pass i Bistron gick jag till sjukstugan och fick det bevisat att jag har en infektion i kroppen och ska nu äta penicillin i 10 dagar nu. Bara jag blir bättre så känns allt okej. Nu ska jag hjälpa Malin att stänga och bege mig hemåt. Men lovar att uppdatera bättre!
Over and out!

Jag lever!

Eftersom vissa nära och kära har blivit oroliga över mitt oaktiva bloggande och ställt frågan om jag verkligen lever, kände jag att det är dags att börja så smått igen. Jag lever och mår super här uppe, jag stormtrivs verkligen. Jag jobbar,äter,sover,festar,umgås med vänner det är så livet ser ut här uppe. Livet utanför Stöten vet jag inte så mycket om längre. Jag lever i en liten bubbla och känns som man lever i en helt annan värld än alla andra. Så ni får mer än gärna uppdatera mig på allt skvaller som händer där hemma.
*
Här uppe går det inte att göra något utan att alla andra vet om det efter en sekund. Här är skvallret på hög nivå och ständigt igång. För den som missat något är det bara att läsa Stöten bladet som kommer ut varje vecka. Där står allt smaskigt skvaller som folk vill veta. Jag är lyckligt lottad som inte har fått så stor plats i den tidningen. Det enda som nämns är att de två bistro tjerna är svåra att hålla isär. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer hamna i den tidningen. Kanske är jag för tråkig som inte gör massa saker som är värt att skriva om. Men jag är verkligen nöjd över den jag är och tänker aldrig ändra på mig. Sussie får stå för allt det är =P
*
Jag känner mig hemma! Peter simpson är här uppe och spelar med sitt band på Afterskin och nere i tipi om kvällarna. Det får mig att längta tillbaka till sommaren och minnas allt som hände. Jag behöver inte säga det igen för känns som jag sagt det hundra gånger innan. Men fredagkvällarna på bryggan med god mat, varmt och soligt väder, trevligt sällskap och Peter simpson är svårslaget.
*
I måndags var det Tipi som gällde eftersom det var så kallade "måndagsklubben" då nästan all personal går ut. Efter många drinkar, dans, skratt, umgänge efter mycket av det goda och för mycket av klängiga gäster kände jag och Malin att det var dags att gå hem. Man ska alltid gå hem när man fortfarande har soligt så man inte minns kvällen som seg och tråkig. Men det är svårt att ha tråkigt här uppe, alltid är det något som händer och någon som gör något.
*
Tisdagen var lugn. Efter jobbet blev det bara film mys och godis och igå blev det tipi igen.
En och annan drink har slunkit ner sen sist jag lämnade Ulricehamn
2 utav Stötens bartenders. Martin och Niklas
Resaturangare
Liftare
Over and out!

Nytt år nya möjligheter

er är redan 2010 och har snart gått en vecka. Det var ett tag sen jag bloggade och det har hänt en hel del. det har varit nyår och jul. Mor och far och syskon har varit här. Det har varit enormt mycket jobb och det har varit en utav anledningarna jag inte hunnit blogga. Det gågna året har varit ett utav mina bästa år någonsin. Här kommer lite bilder från det som hänt:
Även här i Stöten är chockladbollsbak ett måste!

RSS 2.0