Åldrande

Ett blont långt svallande hår, välbetalt jobb, pengar i multum, kläder i mängder, en underbar pojkvän, 30 grader och solsken, lyckligt liv, hus, familj.................... Vem önskar sig inte dessa saker? vissa saker vill man ha nu, vissa i framtiden!
*
Åldrande har länge stått för ångest hos mig. Tänk dig att få rynkor och hängrumpa. I stort sett det jag tänkt på när jag hört åldrande. Men på senare tid har jag blivit mer bekväm när det gäller det. Det finns en charm i att se åldrandet i en människa. Tänk så mycket de har att berätta och varit med om, tänk vad mycket man lär sig på vägen som gör livet så mycket enklare att leva. På ett sätt kan jag längta tills jag är sådär 30 år för det känns som då vet man vad man vill med sitt liv, man har sitt på det klara. Förhoppningsvis har man ett bra jobb som man trivs med, någon att dela livet med såsom en man och kanske till och med barn vem vet.... På så vis längtar jag tills jag blir äldre, dock inte efter rynkor och definitivt inte hängrumpa ;)
Over and out!

Tidsoptimist, ja tack!

Att tiden är för kort och att det finns på tok för få timma på dygnet har jag många gånger konstaterat. 6h hade jag inte tackat nej till, 6h till hade gjort så mkt och jag hade hunnit med så sjukt mycket mer. Men eftersom att jag är som jag är tidsoptimist och tror att jag är stålkvinnan själv, tar jag på mig alldeles för mkt jämnt när jag nätt och jämt klarar av hälften. Kanske skulle jag stanna upp en sekund och andas ut för att kunna leve någorlunda hälsosamt när jag sedan blir 40. Detta häktiska tempo får sina konsekvenser. När jag nu äntligen tagit mig till ica för att handla och betalat glömmer jag givetvis att packa ner det viktigaste som jag gick dit för nämligen bröd och ägg. Så är det att vara tankspridd och aningens klumpig. Men jag kan glädja er med att inget mer blåmärke än så länge!

Jag ser hur varje liv tar slut....

Att känna sig maktlös, hjälplös. se på när en människa bara försvinner, tynar bort medans du bara står där och ser på. Hur mycket kärlek och hur mycket styrka du än har så kommer det aldrig räcka för att rädda liv. När sjukdomen tar överhand har inte ens den bästa läkaren i världen någon makt. Jag önskar att jag kunde rädda liv, skona människor från sjukdommar, svält och våld. Men hur jag än gör och hur mycket jag än vill kommer jag aldrig någonsin nå det målet.
*
Just ikväll saknar jag min Farmor och hade önskat att jag fanns där för dig när du blev sjukare och sjukare. Samtidigt som jag vet att du inget hellre än ville att jag skulle följa min dröm och leva lycklig. Men jag är evigt tacksam för att jag fick en fin sista stund med dig. Att jag fick klippa dig innan du två dagar senare gick bort. Du kommer alltid leva med mig och jag beundrar dig för den du var. Den som alltid sa vad du tyckte, stog för den du var, hade alltid ett leende på läpparna, humorn till hands. Jag vet att du var nöjd med ditt liv, kände att du hade levt färdigt. Men ändå kan jag inte sluta hoppas och tänka att du fortfarande finns här bland oss. Funnits här och sagt att allt ordnar sig! Men trots allt detta så vet jag att du finns här för mig och det är för dig jag lever, så att du kan känna att du lever vidare!

Hela livet är med mig......

Sitter mitt ute i sjön och känner vinden i mitt hår och att hela livet är med mig. Det är nu vi lever och det är nu vi ska göra det vi alltid velat och tänkt göra. Varför inte göra det idag istället för imorgon? Vem vet hur morgondagen ser ut? kanske slutar den med ett brutet ben, ett sjukhusbesök eller något helt annat.
*
Idag var det en heldag med Mia kan inte minnas när vi två blondiner sågs senast. Ibland kan det behövas två blonda huvuden för att lista ut vägen till Tranemo, eller bestämma vad vi ska äta, vart vi ska gå. Vi är som helan och halvan så olika men ändå så lika och kompletterar varandra väldigt bra. Fotade lite i det underbara höstvädret ute vid torpastenhus, lyckades sätta mig på en sten mitt ute i vattnet utan att plumsa i, Great Elin. Åkte därefter och kollade på hockey där jag lyckades fälla en och annan mindre smart kommentar men jag erkänner helhjärtat jag är inget vidare på det där med sport men jag försöker i alla fall! Men jag kan så mkt annat, jag har tex en handväska som man skulle kunna döda för. Den har allt verkligen allt. Så sent som igår kom min kam till användning som skrapa till bilen inte så dumt, påhittig, klumpig, charmig, knasig ..... Vad mer ska jag säga? Jo att har ni ingen skrapa till bilen så går en kam lika bra! ;)

Vågar du så vågar jag!



För hård tandborste........

En varm dusch, en dunder frukost, ljuvlig musik och en alldeles för hård tandborste och nu dags för jobb. Att man aldrig kan hitta en tillräckligt mjuk tandborste så man slipper blödande och irriterande tandkött, och jag vill tillägga att jag har nog aldrig tänkt tanken att det kan vara mitt borstande som orsakar detta problem. Lättare att skylla på tandborsten som inte kan försvara sig själv, som inte kan föra sin talan utan slängs i papperskorgen så fort han inte kan tilfredställa mina behov på rätt sätt!
*
Idag är det en underbar dag ,det är strålande solsken och höst. Äntligen börjar träden skifta i röd och orange skalan, jag säger bara Me like. hade önskat att jag hade varit ledig så jag kunde ut och fotat lite men får bli en annan dag. Detta är långt ifrån den sista underbara höstdagen detta året. Så ni som är lediga ut och njut av det fina vädret istället för att hänga upp er på små problem som för hårda tandborstar ;)
Over and out!

Jag får liksom ingen ordning.....

Höger, vänster,vänset, höger.  Står vid ett vägskäl och har ingen aning om vilken väg jag ska gå. Hur ska man veta vad som är rätt eller fel när man inte kan se in i framtiden och omöjligt kan föreställa sig hur saker och ting ska tänkas bli. Att släppa fotfästet för en sekund kan tyckas läskigt men att släppa fotfästet när det handlar om ens framtid är desto läskigare.  Alltid en fot på marken har varit mitt motto här i livet, kanske därför saker och ting har blivit som de blivit. Jag har aldrig riktigt vågat, alltid tagit det säkra före det osäkra. Kanske varit på tok för bekväm. och för rädd för att se vad som väntar på andra sidan Ett undantag var min Sälen tripp när jag kastade mig ut i någonting som jag inte hade en aning om hur de skulle sluta eller bli. Det kändes på något sätt rätt härligt. Så kanske borde jag testa att hoppa fallskärm igen och se vart jag landar, kanske är gräset grönare på andra sidan.
*
Idag har jag jobbat och inte hunnit med så mycket mer. Blivit rörd av ett äldre par som fortfarande har kvar gnistan i livet och kärleken till varandra trots att de är över 90 år, insett att det är inte bara jag som är klumpig och bränner mig när jag lagar mat då jag tror att jag är stålkvinnan som kan ta ut en plåt utan grytunderlägg, fått känna mig som en gammal tant då barn frågat mig en massa frågor som jag verkligen inte kan svara på, frossat i mig mängder av choklad för jag är alldeles för svag för att kunna mostå, dragit en vit lögn för att jag inte vill erkänna att jag inte kan svaret, vetlilerat mig för att känna att jag kan andas igen. Även en dag då man jobbar långpanna hinner man med en hel del och tänker man efter så händer det en hel del, även en lugn måndag som denna.
*
Det finns så många val här i livet som man måste göra. tex vad ska jag ha på mig, vad jag ska äta, vad jag ska göra, vilken film jag ska se, vilken musik jag ska lyssna på, om jag ska ha högklackat eller converse, hängande örhängen eller pärlor, skinka eller ost på mackan, brun eller beige ögonskugga, äpplejuice eller apelsinjuice, 3:an eler 5:an på tv...... listan kan bli oändlig. Alla dessa val gör vi jämnt och ständigt här i vardagen, och även dessa småsaker är inte för små. Men vad händer med de viktigare valen i livet...... Varför har vi människor så svårt att fatta de besluten, vad är det som gör oss så rädda att satsa och kanske förlora ? Satsar man aldrig kan man heller aldrig vinna och man får definitivt aldrig reda på svaret!
Over and out!

Jag älskar dig som mest när du är precis just som du är.......

Det är inte mänskligt att vara felfri och aldrig göra fel. Jag gör ständigt fel, klantar till det för mig, säger fel saker vid fel tidpunkt. Men det är jag!  Och det hade inte varit jag om jag inte hade trillat in i lägenhetsdörren och slagit mig blåslagen, trillat ner för en hel kakeltrappa,  sagt de där klumpiga sakerna som man helst önskat att jag aldrig sagt, frågat de där sakerna som redan är självklara, kommit på de där konstiga grejerna som att åka i ösregn utan bilruta. sagt upp orimliga krav på min blivande man, ändrar min livsdröm var 5 min och ständigt ändrar mitt drömjobb. Utan detta hade jag varit en rätt tråkig och ointressant person och det är så här jag är och jag bjuder helhjärtat på det!
*
De är för att ni är just precis som ni är som jag älskar er! Inte när ni låtsas vara någon ni inte är, försöker dölja era skavanker fast de lyser igenom som en rövinsfläck man försöker dölja i en vit soffa. När ni tar ett steg tillbaka pågrund av att ni inte vågar visa vad ni egentligen vill göra. Det är nu du lever så ta varje chans du får, de kommer inte igen och testar du aldrig får du hellre aldrig veta. Dina vänner finns där och tycker om dig just för att du vågar vara den du är oavsett vad andra tycker och tänker, går din egen väg igenom livet även om det kanske inte är rätt väg så hittar du på något sätt  fram ändå.
* Alla är vi olika och vi kompletterar varandra rätt bra, tar fram varandras bra och dåliga sidor men det är det som gör livet lite roligare att man aldrig riktigt vet vad som kommer hända. Att lägga sig i andras liv och tycka till för mycket om vad andra gör och tycker är att ha alldeles för lite att göra själv. Varför bry sig om vem som blir ihop med vem och vilka som gör slut, vem som har varit för full, vem som sa och gjorde vad? Skippa det, bry dig istället om dig istället för att lägga ner din energi på något som blir till mjölk och bara rinner ut.
*
Var den vän som du själv önskat vara, låt din vän luta sig mot sin axel när det behövs. Plocka upp din vän påvägen när de ligger ner och res dem upp. Om alla andra har ett annat liv, vad rör det dig om du är nöjd med ditt? Om andra tycker illa om vad du gör hälsa dem att sköta sitt! Lev ditt liv precis som du vill och låt andra sköta sitt! och våga leva livet precis som du är!
Glöm aldrig att ingen dömer dig hårdare än du!!!
Over and out!

RSS 2.0