Yeah right!

Ny vecka igen och ny måndag. Färdig med engelskan eller nästan det återstår bara de nationella proven. Så är som gott som ledig återstående lektioner om vi inte har nationella vill säga. Great!  Gör mig ingenting att sluta tidigt på tisdagar. Mycket givande matte lektion som vanligt. Känner verkligen att jag utvecklas till det bättre. Inte i matte, då vore det att ljuga för mig själv och alla runt omkring i min omgivning. Mary kör mer med att jobba med mig och tortera mig med en massa arroganta kommentater, men det klarar jag. Hon ska nog få igen en dag när hon minst anar det =) haha

Men är mig ett sant nöje att samtala med marty och försöka hålla en ngt normal konversation. Mina funderingar och problem har jag nu diskuterat och vi har båda kommit fram till att ge det hela en chans, vad har jag att förlora. Ingenting! Dessutom har Marty fått för sig att ag behöver detta och att det skulle vara bra för mig själv så why not!? Eftermiddagen spenderades med att färga Lisen. Det var tider sen jag träffade henne men alltid lika kul, fick den fina äran att åka Jettan hem Inte alla som får den.

Musiken är nästan bestämt till utgången på Studenten. Jg säger bara det är så inte frisörer men ändå så kul. Det är sista gången på skolan så vrf inte göra det till ett roligt minne? Vrf inte försöka ändra på fördommatna mot oss som går frisör. Vi är allt annat än blåsta och korkade eftersom det krävdes 270 poäng att komma, bitchiga, fåfänga, tykna, arooganta hela det där jävla tjaffset är nog basserat på en enda sak. Avundsjuka och svartsjuka!!



Later!

Lördag 28 mars

Det finns vissa stunder i livet då man går in i en sorts utav personlig konkurs. Men detta menar jag givetvis inte rent ekonomiskt sätt utan mer själsligt. När hösten och vintern drar över oss människor är det lätt att hamna i en svacka, då man inser att livet inte är så glamoröst som det egentligen verkade. Livet tycks vara mycket lättare när solen lyser och våren och sommaren kommer fram. man slipper vara påpälsad från topp till tå, kan ta av sig jackan, gå i sandaler och ledigheten är som allra bäst. Kanske är man för dålig på att uppskatta dessa stunder, man inser det inte förenns det är försent då kylan är på väg och sakta börjar krypa oss närmare inpå. Hösten/ vintern har varit förbannat jobbig för många. Många tårar har delats och många gräl har utbrutits. När våren sakta börjar komma fram är det många som ser positivt på den, ser den som en nystart då allt blir bättre.

Våren har börjat uppenbara sig. Jag vet att vi orkar hålla huvudet över vattenytan. det är inte långt kvar nu till studenten, bara 76 dagar kvar! Även om solen inte uppenbarar sig idag vet jag och hoppas att den kommer snart. Trots alla dåliga odds som är emot oss tycker jag ändå att vi ska försöka vara positiva. För när solen är framme och våren är på väg blir vi människor helt annorlunda, Sverige blir ett helt annat land att leva i, vi blir mer positiva. det är lite som en medicin. Så jag tycker vi blundar för snön som kommit och ger oss fan på att våren är på väg!


 
Later!
 

Sjuk!

Har varit hemma och varit sjuk hela dagen. Det hela börade igår. Vaknade och kände att någonting inte var som det skulle. Halsen värkte och jag hade ont i kroppen. Men efter att ha tagit en dos alvedon så släppte det en aning och jag gick till skolan som vanligt. Pelle i från schwarskopf hade färkurs för oss och visade lite olika färgtekniker det slutade med att Marty blev lila/ gråhårig med en violett och en laxrosa slinga. Riktigt snyggt måste jag säga. Joanna blev återigen kopprig, vilket hon passar sjukt bra i och Cissi fick ljusa slingor.

Jag överträffade mig själv på engelskan. Hade nationellt prov och trodde inte jag skulle kunna prestera så pass bra som jag gjorde. Men jag och ida var ett bra team och gjorde succé haha. Sen var det bio på kvällen. Män som hatar kvinnor blev det. Både sällskapet och filmen var riktigt bra så får tacka för en toppen kväll.

Idag har jag inte gjort alls mycket vaknade och mådde sämre än igår så bestämde mig fort för att vara hemma. Ställer någon frågan vad har du gjort idag? Börjar jag fundera.. Vad har jag egentligen gjort? sovit bort halva dagen och legat och glott på tv. Har till och med glömt bort att äta så när pappa kom hem var det på tiden att jag åt. Blev hemmagjorda köttbullar och potatismos riktigt gott var det. Men jag hoppas att jag mår betydligt mycket bättre i morgon så jag orkar ta mig till skolan. Jag orkar inte vara hemma en dag till, blir rastlös och uttråkad. Men vad har man för val? Inget, här handlar det bara om att se till att vila så man blir frisk någon gång.



Later!


Måndag 23 mars

Ännu en ny vecka och ännu en ny måndag. Den började bra men klassråd och matte. Sen när jag kom hem var jag så fruktansvärt så jag somnade i en timma ungefär innan det var dags för att åka ner till torgstallet och fika med Rebecca. var länge sen man träffade henne, men är lika uppskattat varje gång. Tiden gick fort och vi hade mkt att prata om så måste se till att det bli en till gång inom kort, har nog ännu mer att prata om. Dagens träning har sett till så jag fått blåsor på mina händer. jag säger det ingen, styrketräning är inget för mig. jag är inte gjord för det och definitivt inte mina händer. Men ska man vara fin får man även lida pin. I morgon blir det en lång dag. Först skolan, färgkurs och därefetr engelska snen support då antingen Stina ska göra bröllopsuppsättning på mig eller jag på henne därefter bio. Så ser ut att bli en mkt trevlig dag. Nu ska jag dra mig tillbaka och läsa i min nyinköpta tidning!


Later!

Söndag 22 mars

Jag vill inte att helgen ska ta slut. Jag vill inte ha en ny vecka för vet vad jag har att vänta mig. Det är bara jag som kan få ett slut på allt och jag önskar att jag visste hur. Efter förra veckan har jag helt tappat tron på allt! Men jag hoppas att det får en vändning snart. Tackar Malin för att hon lugnade mig på bussen i fredags när jag fick en hysterisk gråtattack. Det gick jättebra att jobba på bryggan i fredagskväll trots allt som hänt. Efter bara 4gånger känns det som jag kan det mesta. det är alla drinkar jag måste lära mig men annars så. och i går var jag tillbaka på torgstallet igen och där är det sig likt. Kände mig hemma direkt. Har saknat att jobba där.

Sen var det släktkalas och är glad att jag inte har barn. det var full fart ändå från de kom till de åkte. Idag har det varit en lugn dag. Har pluggat, klippt Fredrik, varit på hockey för tredje gången i mitt liv haha. och sen avslutades kvällen med gossipgirl och för att sedan bli sittandes vid datorn. Jag hoppas att nästa vecka kommer att bli kanon.
Later!

Dålig uppdatering!

Det har varit dåligt med uppdatering det sista, får skylla på att det har varit mycket att göra men kan ändå försöka samanfatta veckan som gått. För nu börjar det äntligen lida mot helg! I måndags var jag i skolan hade enbart matte och som vanligt sög det. Kunde lika väl hållt i genomgångarna själv eftersom jag hela tiden fick hålla på att rätta honom samt förklara hur man skulle genomföra uppgiften. Sen var jag på praktiken och färgade Ann-kristin och klippte henne. I tisdags slutade jag tidigt hade bara frisörteknik, när jag kom hem gick jag ut och gick i det fina vår vädret och klippte min farbror feter det. I onsdags var jag återigen på praktiken efetr skolan. I går belv jag äntligen färgad. Nu är de tre olika utväxterna borta. dels min egna, sen en gul och sen en vit. Nu är det en jämn färg. Känns jätte skönt.

Nu sitter jag här i skolan, känns lite konstigt att vara här en fredag. Men åkte in tidigare för att fixa och hämta lite saker åt Mia i skolan som hon glömt. Känns ändå skönt. Kan man ta det lite lugnt innan man börjar och slippa stressa till praktiken. Vaknade en aning på fel sida och är tacksam för att jag var ensam uppe. Kunde jag äta frukost i fred, läsa tidningen och bara vara. Men hoppas att det går över snart annars  kommer det bli en relativt jobbig dag när man ständigt måste vara trevlig mot alla kunder. I kväll ska jag jobba på Bryggan när jag kommer hem. Så där går den kvällen. I morgon ska jag jobba på torgstallet, sen fira min storebror som fyllde 26 år i går. Så även lördagen är planerad. men resterande utav det som återstår utav helgen får jag se vad som händer. Är lite sugen att gå på bio eller något i den stilen men får se vem som kan tänkas vara sugen.

Idag på lunchen ska jag nog inhandla något nytt. Man blir alltid lika sugen när vädret är som det är. Jag säger bara det. jag älskar verkligen våren!



Later!

Rachael Yamagata



Önskar att vädret kunde ta en vändning och se till så det blir vår snart. Skulle inte sitta fel med sol och värme!

Söndag 15 mars

Söndagar brukar vara en utav de värsta dagarna på veckan. Men denna söndagen har stuckit ut från mängden. Jag har inte kännt av ångesten som brukar krypa sig sakta fram även om jag har skolarbeten som jag skulle kunna dränka mig i. Har varit en jättebra helg. Jobbade igår. Blev mycket senare än vad jag förväntat mig började 16.00 och slutade efter 03.00. Så var inte hemma innan halv fyra. Men det var riktig kul att jobba, inte vad jag är van vid direkt. Vad pubkväll på bryggan och de firade sant patrics day! Genom att ta dit ett band som spelade och underhöll på högnivå. Till en början gick det städat till men när alkoholen började göra sitt blev det mer liv. De var fullt, folk blev till och med nekade att komma in. En riktigt trevlig kväll. Dagen idag har varit fruktansvärt lugn. Har tränat, klippt mamma, sovit det är väl det jag gjort. Önskar att jag hade pluggat lite men det är försent att tänka på nu. Får ta tag i det i veckan istället =)



Later!

Misslyckat biobesök!

Hörde på radion igår att de pratade om ett misslyckat biobesök och varför det just blir misslyckat. Det är så fruktansvärt mycket som kan göra det misslyckat. När någon inte stänger av ljudet på mobilen, prasslar för mycket med godispåsar eller dylikt, smaskar, sitter och berättar hela handlingen eller ännu värre berättar vad som ska hända i förväg. De berättade mycket om vad som kan göra ett bio besök misslyckat och då blev jag påmind om mitt värsta biobesök. Det slår nog allt de som de pratade om. Jag kommer inte riktigt ihåg när det var men troligtvis var det i ettan eller tvåan. Vi skulle gå och se på grodanboll med klassen. Allt var frid och fröjd ända tills bion slutade. Då vänder sig Alexander mot mig och spyr rakt över mig. Jag kunde se precis vad han hade ätit till frukost. Tror aldrig jag har varit så äcklad i hela mitt liv. Hade spya över hela mig. Fröknarna oroade sig mer över Alexander hur han mådde och struntade nästintill mig. Som tur var kom mamma oväntat och hämtade mig. Det var tur i oturen. Det är ett biobesök jag inte glömmer i fortsättningen!


Later!

Nystart??

Jag vet att jag har sagt ett antal gånger att jag är emot nystarter av alla dess former just pga att de inte funkar i längden. Man ger upp för lätt och håller det bara ett par enstaka dagar. Men jag ska försöka ändra min livstil en aning. Jag vill inte kalla det en nystart eller något i den stilen utan jag gör detta i förhoppning om att bli piggare. Ska börja med att sätta upp et schema vilka dagar jag ska träna osv så det verkligen blir av. Känns som det är lättare att träna om man har särskillda dagar då man tränar. Lättare att planera in annat med! Sen ska ag försöka hålla upp med godisätandet och småätandet. Inte så stora grejer men ska se om det kan ge lite resultat.

Tänkte att jag skulle sova ut länge idag men blev inte så. Vaknade 8 och var jätte pigg så bestämde mig för att äta lite frukost och åka och träna. Så blev bodypump och sen hem och äta lite och sen iväg och kolla på båtar med pappa. Har inte hänt så mycket mer idag. Väntar mest på att få åka iväg och jobba. Börjar fyra så är väl dags att börja göra mig i ordning. Önskar er en jättetrevlig lördagskväll, vad ni nu än hittar på. Om det blir melodifestivaleb, lugn hemmakväll, ute kväll m,m. Min kväll kommer spenderas på bryggan.




Later!


God morgon!

Då var det torsdag idag. Var ovanligt glad när jag vaknade i morses. Vädret gjorde det ännu lättare och gjorde morgonen ännu mindre smärtsam. Det var kallt dag men gjorde inte så mycket. Höll upp varmen under promenaden till bussen. I går var jag i skollan. Hade bara en lekion nämligen Kultur och stilhistoria. jag kan inte påstå att vi fick så väldigt mycket gjort. Bel ven väldigt flamsig lektion. Då jag, Marty och Mia roade oss med att testa peruker. Hoppas att få dessa groteska och hemska bilder utav Marty så jag kan dela med mig av upplevelsen! Sen var det utevcklingssamtal. Känns som det är väldigt meningslöst. Det är aldrig något problem någon gång, bara fortsätta i den stilen som man gör. Rätt tråkigt ändå men givetvis skönt!

Sen hade jag en bokad klippning på praktiken. Kom in en utländsktjej. Med grovt, sönderblonderat, supertjockt och långt hår som ville klippa sig så som victoria beckham hade innan. En frammåtlutat bobbad page! My god säger jag! Där hade jag hår som jag kunde drukna i. Hon hade världens mäktigaste virvlar och världens tjockaste hår. Det tog sin lilla tid men resultatet blev bra. Idag ska hon komma hit till skolan och färga bort hennes kyckling gula färg till en lite mer behaglig. Men jag säger bara det jag tänker inte bleka det för då går det av, bokstavligen av!

Sen var jag även på hockey för allra första gången. Ett riktigt framsteg från min sida. Var ett under att Mia fick med mig. Men kan säga att jag är faktiskt förvånad över att jag faktiskt tyckte att det var riktigt kul. Så lär nog inte bli den sista. Vem vet kanske blir i morgon? jag förstod inte så värst mycket av reglerna men tyckte ändå efter Mia förklarat för mig förstod jag nog det allra viktigaste. Men det allra viktigaste måste ju vara att man förstår när det är mål! haha =P

Får se hur dagen artar sig. Har några planer i huvudet som jag måste diskutera och se om de går att utveckla i vrkligheten. Men tror att jag kan behöva pappas stöd där! Ha en super bra dag och njut utav det härliga vädret! För det ska jag göra!¨



Later!

Usch!

Det var länge sen jag var så här trött. Var fruktansvärt svårt att ta sig ur sängen. Hade mycket hellre legat kvar, dragit täcket över huvudet och sluppit allt vad skola heter. Men tyvärr så är ledigheten slut och det är dags att ta tag i verkligheten. Har dock bara en lektion idag så det är lugnt. Men sen är det utvecklingssamtal. Mitt sista, verkligen mitt sista utvecklingssamtal wieee!!! det borde man egentligen fira haha =P Sen blir det att gå till praktiken och klippa lite. Kommer sepnedra nästan varje onsdag där nu med för att verkligen få upp tempot och finskjutstera tekniken! Men nog om det. Ska alldeles strax gå till bussen, det tar emot. Ute ä det kallt och snöigt. Vore nästan som vädreta har fått för sig att jävlas lite med oss och trycka på delete så att vintern kommer tillbaka. Det uppskattas inte, det är bara kallt, kallt, kallt och eländigt. Vill ha lite vår och värme nu!



Later!

10 mars

Idag har jag och Mia spenderat halva dagen uppe i fotbollshallen för att kolla treornas fotbollscup. Det var inte underhållning på hög nivå men var ändå underhållande att ha varit där. En helt okej början på dagen. Slutade med att teknik vann så får säga Grattis till er! När turneringen äntligen var slut så var jag och Mia så hungriga så vi visste inte vart vi skulle ta vägen. Så blev till att åka hem till mig och äta. Men min mage slutade inte att låta. Den lät som ett hemsk monster som bara skrek haha. Men kan glädja er med att den har slutat nu lagom till jag ska gå och lägga mig.
Kvällen spenderades på onyx där det blev step och spinning så kan väl säga som så att jag har jobbat på min träningsvärk!

 
Dagens fundering är varför personer som tappat kemin fortfarande är tillsammans. Är det just för att vara tillsammans, känna tryggheten ,att man har någon, rädslan att göra någon sårad, rädslan att vara ensam? eller vad handlar det om? Varför envisas om att vara tillsammans när man bråkar 24/7. Bryr sig inte om att man är i samma rum. Saknar inte varandra när man varit ifrån varandra ett dygn. Känslorna börjar bli till vänskaps känslor? Varför inte ge upp? Chansen är betydligt mycket större att du hittar någon som är mycket bättre. Som gör din tillvaro till det bättre. Varför envisas med att jobba på ett dött förhållande. När man känner att man inte har så mycket känslor kvar och hellre skulle varit med någon annan. Tycker det är allt för många som är pissiga i sina förhållanden, beter sig förjävligt. Berättar inte sanningen men forsätter ändå att låtsas och ljuga för sig sälva om att de har ett jättebra förhållande. Öppna ögonen folk! Se er själva i spegeln. Är det så ni vill se er själva så Fine!  =)
Later!


Godnatt!

Nu säger jag godnatt och drar mig tillbaka. Kvällen har varit minst sagt lugn. Träningsvärken släpper inte och antar att det kommer bli en utmaning att ens ta sig ur sängen i morgon. Men det problemet får jag kämpa med i morgon. Har kollat på halv åtta hos mig, ett mycket underhållande program måste jag medje. Alltid lika kul att se vad det finns för olika typer av människor, vad de har för hem, vad de lagar för mat m,m. Alexander min kusin har även varit här idag för hans mamma var på kör och hans Jocke var på spelkväll. Han gav mig ett bra tips haha. Man kan faktiskt lära sig något i från 7åringar =P. Om det är något du vill veta någon gång men personen i fråga inte vill berätta kan du säga att du också har en hemlighet men inte berättar innan han/hon berättat först. och när man väl har fått ur personen hemlgheten har man inget att berätta. Smart grabb det där ;) Godnatt och sov så gott!

Later!

Helt slut!

Har precis kommit hem ifrån träningen. benen känns som spaghetti och vill bara vikas plus att armarna är helt slut. det är till och med jobbigt att sitta vid datorn. Om jag känner så här redan idag, kan jag bara gissa hur jag kommer känna det i morgon och i övermorgon. Det var skönt att komma hemifrån en stund. Kände att jag hade gjort mitt när jag lagat mat till hela familjen för andra gången. Denna gången blev det inte potatisgratäng med kasler utan lax, potatis och spenat. Låter kanske inte jättegott och jag är heller inte jätte förtjust i just spenat men det finns vissa knep man kan ta till ör att få den att smaka helt underbart men inte just spenat! Tror jag får dra mig härifrån en stund. Armarna klarar inte av att hållas i 90 grader sittandes  vid datprn och skriva. Försöker att strukturera upp veckan men vet inte riktigt hur jag ska få ihop allt men grovplaneringen ser ut som så här:

Tisdag: Kolla på fotbollsturnering uppe i fotbollshallen. Då treorna ska slåss om vilken klass som är bäst. Ska bli spännande att se. Därefter träning. Step och spinning.
Onsdag: Skola, Utevcklingssamtal, Apu
Torsdag: Skola, träna bodycombat
Fredag: APU

Det är så långt jag har kommit med veckan. Kommer säkert klämmas in en och annan träff med vänner och liknande. Men har man bara en grovplanering att hålla sig till så löser sig det mesta. Nu ska jag ta och lägga mig i soffan en stund och vila upp mig. Bodypump är fruktansvärt jobbigt, eller rättare sagt det blir vad du gör det till!



Later!

Musik. En stor del utav vardagen!

Tänkte dela med mig av lite musik som förgyller min måndags förmiddag!

 

 


Rekomendation!

Jag är ledig idag och borde egentligen ägna mig åt att plugga men har inte funnit motivationen ännu. Men den kommer, är ledig i morgon med så kanske tar tillfället i akt och dagen är ännu ung så det finns tid. Men just i dagsläget ser det mörkt ut. Var mer lockande att kolla resor med mamma, rensa bland mina bilder och kolla en massa annat skit. Å andra sidan är det fel att kalla det skit. Det är kanske inte de viktigaste sakerna man kan ägna sig åt men det är något som gör tillvaron lite enklare och lite roligare. Det finns så mycket annat som är betydligt mycket roligare än att dränka sig i skolarbete, varför tortera sig i onödan liksom när man kan ägna sig åt andra roliga och intressanta saker. Men även skolan ska få sin tid jag lovar!

Skulle vilja rekomendera Sebastian till alla er som känner att håret är en aning dött, saknar glans och är allmänt skadat av alla kemiska behandlingar. Älskar verkligen dessa produkter, ligger mig varmt om hjärtat så testa dem! De gör skillnad. Mitt hår är inte vad det en gång varit. men har bestämt mig för att sköta det ordentligt nu så jag kan spara ut det utan att det blir tunnt och eländigt. Super bra schampo/balsam/ leave in inpackning som jag verkligen rekomenderar!


Later!


Nostalgi

Det sägs att tiden går fort när man har roligt och det stämmer nog väl in på verkligheten. Jag närmar mig mina 19 år, studenten och balen.och undar vart tusan har tiden tagit vägen, vad har hänt på vägen? Vänner har kommit och gått. Det har hänt fruktansvärt mycket på vägen. jag är inte samma person som jag var för 8 års sen. Jag har utvecklats, vuxit, ändrat uppfattningar om saker och ting, ändrat mina åsikter och värderingar. Ibland skulle jag vilja stoppa tiden, för att känna att jag verkligen lever och hänger med i tempot som väntar en. Det är fullt upp hela tiden. Man är dränkt i skolarbete har man tur kan man få lite luft och ägna sig åt saker ocm man verkligen vill instället. Men sklolan är en viktig del och det är inte långt kvar. Vi har snart gått alla våra år. Helt sjukt. Men så sant. Får lite nostalgi när jag tittar på gamla bilder. Tänkte dela med mig av några.

 
Skolavslutning i 9:an       Tennisläger i Kroatien
 
Maskerad                Julavslutning 2:an
 
Sommaren 06                   Skolresa i 9:an segeltur till Marstrand och Danmark
 
Förfest innan Pluto 16     Rebeccas födelsedag 06
 
Spexet i nian                      Skolavslutning i 1:an

Later!

Härliga söndag!

Helgen börjar lida mot sitt slut och bör därför samnafattas. Kan säga så mycket som så att den har varit lugn. Hade apu i fredags och därefter jobbade jag på bryggan. Andra gången där så kan inte påstå att jag kan alltför mycket. Men blev så illa tvungen då jag och Petra var ensamma ute i lokalen så det var allt eller inget osm gällde. Vick ta för mig så mycket som det gick och försöka lära mig så mycket som möjligt under väldigt kort tid. Men gick jättebra, över min förväntan. När jag satte mig i bilen strax efter 01.00 var jag helt slut, men var tvungen att åka och hämta sebastian så klockan han bli efter 02.00 innan jag var i säng. I går var det frisörmässa i Jönköping. Kan säga så mycket som så att frisör mässan i Göteborg var betydligt mycket bättre då de stora leverantörerna var där. Nu var det bara små företag som man inte kände igen men givetvis en del välkända märken. Inhandlae en sax och effilersax. Tog emot en aning men va tusan man måste ha bra grejer om man ska klippa!

Idag har jag haft en dag helt för mig själv. Stängt av mobilen dragit mig ifrån datorn. Allt som har med tekniken att göra. Rensat huvudet. Gick upp tog åt frukost, tog en promenad, bakade, lagade mat, tog hand om mig själv gjorde ansiktsmask. hårinpackning, peeling m,m. Så nu känner jag mig ren som aldrig förr och len som en barnrumpa haha. Denna dagen var välbehövd. Kanske borde bli till en tradition. Ingen alkohol för min del denna helgen. Pluto lockade inte mig för fem öre sparar mig till något bättre av högre kvalité!

I morgon får jag se vad som händer. Men på tisdag har jag lovat att vara publik på tingsholmsfotbollsturnering så där är förmiddagen planerad! Sen blir det plugg och träning för min del. Men är ledig måndag tisdag så känns oerhört skönt!



Later!

Godmorgon!

Godmorgon! Snart är det dags att ta bussen till Borås. Har haft en väldigt dålig natt knappt sovit något så hoppas att jag orkar hela adgen ut ändå. Det är återigen dags för praktik, får se vad jag har för kunder när jag kommer. Alltid lika spännande. Måste försöka sluta lite tidigare idag för att hinna med en tidigare buss så jag kommer i tid till jobbet sen. Så först praktik och sedan jobb på bryggan. Får se om jag även blir fyllechaufför i batt sen med åt min bror. Hoppas att det inte blir allt för sent bara eftersom jag ska upp tidigt i morgon bitti till frisör mässan.

hela morgonen har jag varit irriterad på folk som säger att de ska supa bort sina problem eller att det shjälper att festa. Frågan är gör det verkligen det? Får man snarare inte mer problem och gör saker man inte skulle gjort annars bara pga att man mår dåligt. Att festa med mottot att supa bort sina problem slutar aldrig bra. Man skaffar sig bara ännu fler problem och problemen förslyttar sig! Väx upp! Skaffa dig ett liv och klipp dig! haha ;)



Later!

Är du redo för en relation?

Gjorde ett test i cosmopolitan idag bara för skojs skull för att se om jag var redo för ett föhållande. Tror inte på sådant men varför inte ge det en chans. det står ändå i min tidning så varför inte göra testet vad skadar det liksom? ag kan vara lugn det stod så här" Du är redo för ett förhållande. Du är lycklig i dig själv och sund när det gäller realtioner. Grattis! Dessutom verkar du ha koll på vad du vill ha i en relation och du söker kärlek för att du vill ha det, inte för att du måste ha det. Kort sagt du kan absolut bli lycklig i ett förhållande" Men för att maximera mina chanser skulle jag inte vara rädd för att ta det piano med killar som jag träffar, såväl som för hans och för din egen skull. När man är förälskad vill man vara med personen hela tiden. Men kärlek kan ta olika tid för olika personer, därför gör du bäst i att känna av atmosfären och respektera även hans önskemål om hur snabbt han vill ta det. Sedan handlar det förstås om att hitta en person som du fakttiskt vill vara med. Men om du dejtat i åratal men aldrig hittat personen, fråga dig sälv om du inte är lite för kräsen. Rsiken finns att du hakar upp dig på detaljer och dumpar honom innan andra dejten. För att kunna ha ett långvarigt förhållande måste du acceptera att ingen är perfekt. Vist kan han ha brister, men det är en liten tårtbit av allt det som ska vara jättebra. Försök därför att strunta i småsaker som hans fula tubsockor och focusera på de saker som verkligen är viktiga, som att ni mår bra av varandra.

Det är lätt att bli allt för kräsen. Jag brukar säga jag vet vad jag vill ha när jag ser det. Men kanske borde tänka på att ge även de andra en chans. Kanske finns det något där som jag inte upptäckt efetrsom jag vänder bort blicken och bestämmer mig för att det är inget att ha. Vad har man att förlora på att ge alla en chans. Det kan inte annat än fel. Ingen är perfekt och man msåte lära sig att acceptera varandras brister. Det får dock vara måtta på dem. Man ska inte behöva tollerera hur mkt som helst i ett förhållande.  Men min nya uppgigt är att sluta dömma folk efetr första intrycket ge dem en chans!




Later!

5 Mars

Sitter här och målar naglarna med mitt underbara sommar/vår nagellack från Mavala "Adelaide" fick verkligen vårkänslor idag så dags med ett vårigt lack på naglarna för att förstärka känslan. Det är många tankar som rör sig runt i mitt huvud just nu och det handlar verkligen om allt möjligt inte en specifik sak som det ofta brukar göra. Är rätt nöjd med hur allt ser ut just nu. Visst saker och ting kunde varit det bättre men samtidigt så vore det inte lika intressant att leva ett helt perfekt liv och den stora frågan är hade jag verkligen klarat det? så rastlös som jag är! Detta året som gått har verkligen varit ett utav de bästa åren i mitt liv. Det har hänt sjukt mycket saker både positiva och negativa. ag har upptäckt vilka mina riktiga vänner är, blivit starkare i mig själv och utvecklas som person. De sakerna som jag kanske gjorde för ett år sen är saker som jag aldrig skulle göra om igen. Jag vet vart min gräns går och jag vet vad jag tolererar. Jag har lärt mig att inte ta lika mycket skit och stå på mig i de frågor jag verkligen är säker på min sak i.

Ett år går verkligen fort och det är bara 99 dagar kvar till studenten Wieeeee!! Längtar för allt vad min kropp är värd till dagen. Den dagen kommer bli en dag som man sent kommer glömma, en sak som man bara gör en gång i livet. Shit vad jag längtar. Hoppas dock att inte studenten blir som min mardröm blev haha. Drömde nämligen att ag var sjuk dan innan studenten då vi skulle få våra studentmössor. Så när ag kom på studentdagen hittar dom inte min mössa, de hittar den verkligen inte. Och kicki våran klassförståndare är helt borta så henne kunde jag inte fråga. Jag började få allt mer panik för jag kunde ju inte springa ut utan mössa. Omöjligt. Det vore ju som att äta korv utan bröd. De i klassen tyckte att jag var lölig och mnade på att studentmössan inte hade så stor betydlese, kanske inte för dem efetrsom de redan hade fått sin. Folk började springa ut och jag fick mer och mer panik. Frustrationen steg inom mig och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. De närmade oss våran tur och precis innan vi skulle springa ut hittade de min student mössa men den var kolsvart med lila text och de hade stavat fel på mitt namn. Det stod inte Elin utan Egln. Vilken mardröm, jag hoppas verkligen att detta inte inträffar för min del för så vet jag inte vart jag ska ta vägen!


Det gäller att ta vara på livet för man lever bara en gång. Leva som det vore din sista dag. Detta är dock väldigt svårt, det kan jag inte påstå att jag gjort det senaste. har varit ner i en svacka men nu är jag snart uppe igen. Försök att minnas alla bra minnen istället för att låta livet pasera utan märkbar betydelse. det är de små sakerna och minnena som gör livet värt att leva. ag har hur mycket som helst jag kan blicka tillbaka på med ett leende samtidigt som ag undrar hur jag kunde göra så. Men man lär sig utav sina misstag! Låt inte livet passera utan att vara en del utav det!



Later!


Kanon!

Jag är mycket nöjd med denna dagen. Kunde inte varit mycket bättre. I och för sig morgonen kunde startat bättre än att vakna med halsont och utav en sopbil men förutom det har det varit toppen. Åkte in till borås vid tolv för att träffa Andrea. Men efetrsom hon inte slutatade när jag kom joinade jag Ann-sofie och Ida på Gina utförsäljningen. Jag hatar att gå bland tusen av olika plagg som är rörigt upphängda och när det bara finns enstaka storlekar. Med tittade igenom allt lite snabbt och slutade med att jag gick ut därifrån med en kjol, ett par jeans skjorts och en kofta. Riktigt bra kap första gången jag har orkat kolla igenom en rea och hittat något som för övrigt inte är helt onödigt! Great. Sen gick jag bort till Andreas lägenhet fick sitta och vänta en stund i trappuppgången och kände mig lite lätt som en hemlös haha. Men gjorde mig ingenting satt och läste metro till Andrea äntligen kom.

Då var det dags att klippa hennes hår. Blev enbart toppnig inget avancerat inte. Därefter lagade vi lite mat. Blev nudelwook och blev verkligen super gott. Det är väldigt mycket vi är bra på tillsammans. Kompletterar varandra grymt så det blir en skitbra kombination. Tog sen en välbehövd långpromenad då vi pratade av oss. En sak som jag fick med mig som jag fortfarande sitter och funderar över är att det finns en myt om att killar får bröst utav kycklingsallad. Förklara gärna  detta för mig för det är obegripligt haha. Många skratt nästinill tårar blev det för så kul hade vi.

När jag kom hem var det dags för träning igen. Så jag är helnöjd med dagen. Känns som våren är på väg och människorna blir allt mer glada. Allting känns inte lika omöjligt längre. Jag kommer klara det här. Men nu ska jag fortsätta att försöka vara lite realtions expert. haha. Det är betydligt lättare att hjälpa andra än att hjälpa sig själv eftersom man ser problemen med helt andra ögon.
Later!


4 Mars

Hade sett fram emot en sovmorgon idag men vaknade tidigt utav sopbilen och efter det var det omöjligt att somna om. Låg länge i sängen och drog mig innan det blev alldeles för långtråkigt och jag insåg att det var lika bra att gå upp. Gjorde mig lite frukost som bestod utav fil med banan och kiwi samt hembakta tekakor. mums. När mamma sen kom hem ifrån nattjobbet bad hon mig att färga henens hår eftersom hon fått lite smått panik på hennes utväxt, då ska vi inte tala om min. Men mamma säger att det är skillnad för att min inte syns yeah right. Kolla noga så syns det. Får ta tag i det snartast möjligt. Blir dock inte innan frisör mässan i helgen. Har insett att jag ska sluta att platta mitt hår på ett tag eftersom det dels sliter på håret i onödan och dels att det inte är helt tokigt att få fram lite lockar. Det kommer bli svårt eftersom jag gärna drar några tag med plattången men kan ju i alla fall ge det en chans.

Snart åker jag till Borås för att träffa Andrea en stund. Hennes hår behövde lite vård så får se till att fräscha upp det lite grann. Blir lite matlagning och en massa prat så ser ut att bli en kanon eftermiddag på min lediga dag. Efter det blir det träning. Ha en bra dag!

Later!

3 Mars

Först och främst vill jag ge kritik till Schwarskopf visningen igår. Jag brukar vara relativt lättroad men när ag nästan somnar och sitter och vrider mig av uttråkning är det ngt fel. Det var till och med folk som gick innan visningen var slut och det är dålig kritik. Sälva frisyrerna var jättebra och intresanta men arrangemanget och uppläget av själva visningen var kasst! Så kritik till Schwarskopf!

Idag hade vi kundpass. Hade två kunder, färg och färg och klipp. Gick galant och båda blev nöjda med sluresultatet och det är huvudsaken. Sen hade vi engelska ett tag innan vi tog bussen hem. Väl hemma var det bara att bege sig ner til stan igen för att fika med Josefine på Torgstallet. Jätte trevlig och mysigt verkligen! Blir inte så ofta man hinner träffas men när vi väl gör det så utnyttar vi tiden till max. Han prata om en hel del om allt möjligt verkligen. Skit kul! Tur att jag har dig josse  =P Sen var det träning på onyx som gällde. Dubbelt spinningpass, så är lite lagom trött i mina ben nu. Men det gorde nog susen. Nu är det dags att göra sig i ordning för sängen.
Later!

Schwarskopf " 111 colection part 1"

Schwarskof firar 111 år sedan Hans Schwarskof ledde ett apotek i Berlin 1898 med kollektionen " 111 Collection Part 1". I den nya kollektionen presenterades i går fyra mode humör och det var detta som själva visningen handlade om, det presenterades fyra olika mode humör. Men vad är det då som är mode i vår/sommar. Det ska jag visa genom att förklara de olika mode humören.

I vår sommar kommer 80-talet återigen tillbaka. Man inspireras av sporter som dans, man kombinerar sportkläder med lager av funktionella kläder. Modefärger varierar från vitt, Spearmint greener och Smokey Greys, svart och neon accenter. Det ska vara en stil som är cool och som har massa attityd.

Det är även glamour som hägrar. Tribal och safari influenser kombinerat med en sotfixerad och sexig blandning står även på modet i vår och sommar. Denna trend är den ultimala för en stark kvinna som vill hämta inspiration från glamouren under 60 och 70-talet. Färgerna varierar från sandiga neutrala till terracotta accent med stänk av lila aburgine och svart. Håret ska vara starkt och feminimt.

Det var även en trend som kallades " Sunday best" En excentrisk,naiv charm kännetecknar denna trend. Tillsammans med formella utseenden. Det blandar egendomliga färgkombinationer . Allt stämmer och används i övertygad offbeat blandningar. "Sunday best" är mjuka, feminina och moderna.

" Rounded form" är den sista trenden i den nya kollektionen. Designers fortsätter att göra sin utforskning av strukturen och drapera med en mjukare avrundad humör. Former med böjda och rundade silhuetter ersätts av utskjutande vinklar. White, Smokey Greys och svarta färger ger utseendet en arkitektoniska och futuristisk touch. Vackert skulpterade hår och rikt pulserande färger fånga andemeningen i denna trend.

       
"80 s dance"

       
" Glamazon"
 
                                 
" Sunday best"


" Rounded form"


Måndag 2 Mars

Tell me why I don't like Mondays,  I want to shoot the whole day down  är en låt som  Boomtown Rats gjort.  Msåte medge att de har väldigt rätt i det dom sjunger. Men halva måndagen är redan gjord. Började med engelska prov, klassråd och därefter matteprov. Jag har ingen komentar, skrattar bara åt det. det är tragiskt att man går från nästan MVG till nästan IG. Skrattretande och allt beror på läraren. Dagen är snart gjord och man kommer återigen in i rutinerna, dyngsrytmen och vardagen faller på sin plats och man är mitt inne i skolveckan återigen. Det är fortfarande långt kvar till helgen men ändå känner att helgen närmar sig och människorna börjat sakta vakna till liv efter sin dvala. Men just nu känns helgen mer än avlägsen. Snön vräker ner utanför. Gråa färgen dominerar på himlen och allt känns kallare än vanligt.

I eftermiddag/ kväll bär det iväg till Göteborg återigen. Känns som jag har varit där jätte mycket nu det senaste. Minst en gång i veckan. Idag är det Schwarskpf visning som gäller. Så uppdaterar i kväll elelr i morgon om vårens trender. Nu sitter jag och väntar på att Stina ska komma så vi kan samanställa Kultur och stilhistorian och skicka in det. Så är vi lediga på onsdag. Det tackar man inte nej till!

Later!

Dags för nya tag!

Nu tar vi nya friska tag och lämnar det bakomflutna bakom dig. Det är dags att tänka lite mer positivt och börja ta tag i saker istället för att skjuta dem undan.


Levande begravd!

Varför ska allt vara ständigt jobbigt? Möter man ett hinder så stöter man på desto fler. Känns som det inte får något slut. Ju mer hinder man möter ju mindre känner man för att resa sig upp och ta tag i dem. Jag är ärlig nu jag har inte orken längre. Jag orkar inte ta tag i allt, det är för mycket och vet helt enkelt inte i vilken ände jag ska göra. Ju mer jag skiter i allt ju mer blir det att ta tag i. Snart blir jag levande begravd. Vill bara dra täcket över mig och slippa vardagen för fem sekunder. Men tråkigt nog så hinner alltid sanningen ifatt en.

Det är skolan, praktiken, framtiden, gesällen som spökar. Det är helt enkelt för mycket i skolan just nu. Kultur och stilhistoria ( okej den är jag nästan klar med), matte prov och jag fatatr inte ett skit pågrund utav att vi har världens sämsta mattelärare som helt enkelt kör med kommentaren" jag orkar inte, talet är för jobbigt och tar alldeles för lång tid att lösa" , sen är det engelskaprov och måste läsa ut min svenskabok sen givetvis projektarbetet. Väntar på att få tillbaka rapport delen och antar att det är en hel del som behövs fixas med där.

Sen är det den eviga frågan om gesällen om man ska göra den eller inte. Saken är den att jag känner att jag heller skulle vilja jobba ett tag innan jag gör den för att vara helt säker på att klara den. Varför gå in och göra något halvdant och betala 3000? sen får man betala yttligare 1000 om man får restmoment. Men jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Vore skönt att ha den gjort samtidigt som jag frågar mig själv är det verkligen värt det? Önskar att någon kunde ta beslutet åt mig!

Sen är det frågan om vad som händer efter studenten? Den som vet det är värd guld. Jag har ingen aning. Ska jag jobba på praktiken? jobba på bryggan i sommar? jobba någon helt annan stanns och vad ska jag göra sen? Ingen aning...



Later!

1 Mars

Det gick jättebra igår och ett tecken på det är att jag lever. Albin mådde inte helt 100% igår. Han hade feber och var lite hängig. Började med en promenad ner till stan, Skyltfönstrena var mycket intressanta så spenderade en tid till att bara säga vad allt var, det tog sin lilla tid. Sen köpte vi ostbågar, leverpastej och chocklad. Det är tydligen de en 2,5 åring vill ha. Väl hemma lekte vi lite med hans tåg som han hade med sig och sen ville han att jag skulle läsa en saga. Fick läsa vintervänner säkert tio gånger innan han var nöjd, därefter var det svamp bob fyrkant på tv som han ville kolla på och sen var det dags för mat. Därefter var det dags för film och lördagsgodis. Blev Bee the movie tillsammans med ostbågar och chocklad. När filmen var färdig gick han in på mitt rum och satte sig i sängen och ville att jag skulle bädda upp så han kunde sova. Fick återigen läsa vintervänner innan han somnade. Det var inte alls svårt att få han att somna, han gick självmant till sängen för att sova och somnade efetr att jag hade läst en saga för honom. Fast jag misstänker att det inte alltid är så här lätt, jag hade väl tur elelr så var jag helt enkelt så skicklig! =P
Later

RSS 2.0